اکسیژن طراحی وب سایت Msina این بار آموزش نصب وردپرس بر روی Cpanel را برای شما کاربران عزیز در سایت قرار داده است. برای آموزش با ما همراه باشید. قبل آموزش حتما از جلسه اول دانلود وردپرس دیدن فرمایید چرا که پیش نیاز این مرحله یا این جلسه می باشد.
جلسه دوم که آموزش نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین گفته شد. وردپرس چیه؟ اول از همه وردپرس را بگیم ، و اما وردپرس! دانلود وردپرس | WordPress : بله سیستم مدیریت وردپرس تا کنون بیش از ۷۴٫۶ میلیون سایت با وردپرس راه اندازی شده است که این رقم می تواند سال به سال افزایش چشمگیری پیدا کند. رایگان؟ بله رایگان است .
یکی از جالب ترین مطالب در باره وردپرس این است که بیش از ۲۹,۰۰۰ افزونه برای وردپرس تا به امروز به وجود آمده است شاید باورنکردنی باشد ولی چه میشه کرد باید از وردپرس استفاده کرد! وردپرس به ۴۰ زبان برتر دنیا از جمله زبان شیرین فارسی ترجمه شده است بله درست شنیده اید به ۴۰ زبان!
نصب وردپرس بر روی Cpanel
مثل همیشه آخرین نسخه وردپرس را از این لینک دانلود کرده و دم دستتان باشد.در مرحله بعد به مدیریت هاست خود مراجعه کنید، مدیریت هاست مثل نمونه لینکی که مشاهده میکنید هستش!
( مثلا آدرس www.example.com/cpanel ) خب پس از وارد نمودن رمز کاربری و پسور خود و مشاهده داشبورد سی پنل خود گزینه File manager را انتخاب نمائید.شما این آموزش را از وب سایت Msina مشاهده میکنید!
و در این قسمت از آموزش ( داخل فایل public_html یا www ) بر روی upload کلیک نمایید
پس از وارد شدن در صفحه جدید با کلیک بر روی گزینه Browse فایل فشرده ای که در ابتدا دانلود کردید را انتخاب کنید ( فرقی بین zip و gz.tar نیست )
خب پس از انتخاب فایل از پنجره باز شده نیاز به هیچ کاری نیست فقط باید صبر کنید تا فایل آپلود شود که اگه کامل آپلود شد به این شکل سمت راست نشون میده! (: حتما میدونستید هان!
پس از اطمینان از آپلود کامل وردپرس فارسی به File Manager بازگردید خب باید فایل فشرده را مشاهده کنید اگر که مشاهده نمیکنید گزینه Reload رو بزنید تا مشاهده شود. پس از دیدن فایل فشرده بر روی آن راست کلیک نمایید و Extract را انتخاب نمایید.
خب در پنجره باز شده که مشاهده میکنید روی Extarct Now کلیک کنید تا فایل از حالت فشردگی خارج شود و فولدر wordpress در هاستتان نمایان شود. خب الان میتونید فایل فشرده وردپرس را حذف نمایید.این قسمت هم اختیاری هستش حذف نکنید هم میشه! ولی فضا میگیره!
خب تا الان کار شما موفقیت آمیز بوده و فایل وردپرس به خوبی روی هاست شما قرار گرفته. حالا نوبت ساختن دیتابیس یا مرکز داده است. این قسمت مهمترین قسمت آموزش هستش. شاید بپرسید مرکز داده به چه درد میخورد ؟
به طور ساده خدمتتون عرض کنم که مرکز داده حکم مغز سایت رو داره و همانطور که بر روی مغر انسان شیار های مختلفی قرار میگیره در مرکز داده یا دیتابیس هم به ازای هر قسمت و اطلاعات جدولی قرار میگیره که وظیفه نگه داری از اطلاعات وارد شده در سایت شما را بر عهده دارد. بله مهمترین قسمت آموزش ساخت دیتابیس می باشد با Msina همراه باشید!
آموزش ساختن دیتابیس
( توجه نمایید باید در جای نام دیتابیس , نام کاربری , رمز عبور ساخته شده را باید جایی یادداشت کنید , اگر از جمله قبل چیزی متوجه نشدید اشکالی ندارد ادامه آموزش را دنبال کنید … )(:
خب به کلیک بر روی Home در بالای سی پنل خود به داشبورد سی پنل بروید . از قسمت Databases گزینه Mysql Databases را انتخاب نمایید.
ابتدا یک نام برای دیتابیس خود مشخص کنید. سعی کنید نامی باشد که متوجه بشوید برای کدام سایت هست . مثلا اگر وردپرس را به عنوان سیستم وبلاگ خود در نظر گرفتید از گلمه blog استفاده نمایید تا در آینده که میخواهید سایت خود را منتقل نمایید یا گسترش دهید دچار مشکل و سردرگمی نشوید ( البته برای راحتی کار عرض کردم )
پس از انتخاب نام مناسب روی دکمه Creat Database کلیک نمایید.همین به همین راحتی! به شیرینی یک فنجان قهوه!
پس از ثبت دوباره به قسمت Mysql Databases باز گردید این بار یک نام کاربری و یک رمز عبور بسازید و وارد نمایید سپس بر روی گزینه Creat User کلیک نمایید.
پس از ثبت دوباره به قسمت دیتابیس باز گردید این بار باید دیتابیس و نام کاربری که ساختید را به هم مرتبط نمایید . در همین راستا از قسمت Add User To Database نام دیتابیس و نام کاربری که برای وردپرس خود در نظر گرفتید را انتخاب و بر روی دکمه Add کلیک نمایید.
در پنجره بعدی با تیک زدن گزینه ALL PRIVILEGES همه گزینه های زیر آن انتخاب میشود و بعد دکمه Make Changes را زحمت بکشید بفشارید.
خب خوشبختانه فاز دوم هم تمام شد ! : ) دیتابیس شما شاخته شده فقط اون نوشته ای که در اول فاز گفتم رو باید الان دم دست داشته باشید . بله همون نوشته هایی که گفته بودیم نزد خود نگه دارید این جا لازم می باشد.
توجه کنید که اگر شما نام دیتابیس را blog وارد کردید نام کاربری سی پنل شما اول آن اضافه میشود مثل username_blog
برای نام کاربری هم همینطور است ولی پسورد نه یعنی هرچی در درون پسورد قرار دادید همان را یادداشت نمایید.
پس خیلی از وب مستران عزیز این مشکلو دارن دقت کنید عزیزان کاربران عزیز Msina پسورد خود پسورد را نوشته ولی اگر شما نام دیتابیس را blog وارد کردید نام کاربری سی پنل شما اول آن اضافه میشود مثل username_blog برای نام کاربری هم همینطور است پس بازم تاکید میکنم دقت دقت دقت کنید.
خب به File Manager باز گردید جایی که وردپرس را آپلود کردید ( مثلا فولدر wordpress ) در بین لیست این فایل ها یک فایل به نام wp-config-sample.php میبینید .با راست کلیک کردن برروی این فایل و انتخاب گزینه Rename اقدام به تغییر نام این فایل بفرمایید.
خب در پنجره باز شده Rename عبارت -sample را حذف نمایید و یعنی اسم فایل باید wp-config.php باشد .پس از آن دکمه Rename File را بفشارید .
برای ویرایش پرونده Wp- Config از این روش استفاده کنید:
در مرحله اول که شما فایل های وردپرس را باز می کنید در پوشه اصلی فایلی به نام wp-config-sample.php می بینید. این فایل رو به wp-config.php تغییر نام داده و بوسیله ادیتور متن تان آنرا باز کنید ( مثل notepad ) . حالا شما باید اطلاعات ساخته شده در مرحله دوم را به این فایل بدهید .
شما در این بخش ۶ گزینه می بینید با نام های :
DB_NAME : نام دیتابیسی که در مرحله دوم ساختید.
DB_USER : نام کاربری ساخته شده در مرحله دوم.
DB_PASSWORD : رمز عبور تعریف شده برای کاربر ( ساخته شده در مرحله دوم ).
DB_HOST : نام هاست شما ( معمولا این مقدار localhost هست – اما نه همیشه ).
DB_CHARSET : نوع کاراکتر دیتابیس شما ( این مقدار معمولا utf8 هست ).
DB_COLLATE : تطبیق دیتابیس که باید مقدار آن خالی باشد.
توجه داشته باشید که شما نباید ۲ گزینه آخر یعنی DB_CHARSET و DB_COLLATE رو تغییر بدید و در ۹۹٪ موارد هم نیازی به تغییر گزینه چهارم یعنی DB_HOST نیست بنابراین بیشتر کار شما در این قسمت مربوط به پرکردن سه گزینه اول هست .
- کاربران ام سینا توجه داشته باشید که شما نباید خود این قسمت ها رو تغییر بدید ( چیزی که تغییر می کنه مقادیر این هاست . بطور مثال در این فایل مقدار DB_NAME که باید تغییر کند عبارتی است که در داخل ۲ کاراکتر ‘ و ‘ قرار دارد یعنی putyourdbnamehere .
بنابراین کار شما این هست که نام دیتابیس را در قسمت اول ، نام کاربری را در قسمت دوم و رمز عبور کاربر را در قسمت سوم وارد کرده و فایل را ذخیره کنید .
افزودن امنیت بیشتر:
در مرحله بعد (این مرحله اختیاری است برای امنیت بیشتر وردپرس) با مراجعه به آدرس زیر :
http://api.wordpress.org/secret-key/1.1/
یک سری کلید به طور تصادفی به شما میدهد …. مثل شکل زیر :
خب شما اینها رو در همان فایل wp-config.php بجای عبارت زیر قرار دهید :
در قسمت بعد ( این قسمت نیز اختیاری است ) شما میتوانید نام پیشوند جداول وردپرس خود را نیز تغییر دهید مثلا من زدم Msina مثل :
table-perefix =’Msina-‘ ; Ok$
آخرین مرحله:
خب کار ما با فایل wp-config نیز تمام شد . میتوانید با زدن دکمه Save آن فایل را ذخیره نمایید و سپس ببندید.
خب حالا به آدرس سایت خود بروید . جایی که وردپرس را قرار دادید مثلا www.example.com/wordpress
دراین مرحله نصب خوب یک پیغام در این مرحله نشان داده میشود که اطلاعاتی که در مرحله بعد باید وارد کنید را به شما میگوید. اینها همانهایی است که در گزارشی که بعد از ایجاد پایگاه داده آمده بود.
خب، اطلاعات خواسته شده را با توجه مشخصات پایگاهداده که ایجاد کردید را در فرم پر کنید و بعد از کلیک بر روی <<بفرست>> مراحل اصلی نصب شروع میگردد.خوب اطلاعات سایتتون رو در فرم نصب وارد کنید فقط یک، نکته که شناسه (نام کاربری ) را admin نگذارید که به راحتی توسط هکرها حدس زده میشه ، به زودی امنیت وردپرس نیز در سایت Msina قرار میگیرد.
پس از تکمیل اطلاعات بر روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک نمایید.
انجام شد! وردپرس شما نصب شده و شما می توانید وارد سایتتان شوید لذت ببرید! شما میتوانید با مراجعه با محلی که وردپرس خود را نصب کردید (مثلا www.example.com/wordpress ) سایت خود را مشاهده کنید و با گذاشتن آدرس wp-admin بعد از آدرس محل نصب ( مثلا www.example.com/wp-admin ) میتوانید مدیریت خود را ببینید
و همیشه با Msina همراه باشید واسه چی؟ واسه آموزش های تصویری ما بله! به زودی فیلم های آموزشی نیز در سایت قرار میگیرد. هر گونه در مراحل نصب مشکل داشتید در نظرات درج کرده تا بررسی و پاسخ داده شود با احترام.